Úvahy, nápady, povídání

Proč byl článek smazán?

31. 3. 2009 21:10

Vážení, nemám tolik času, abych neustále sledoval svůj blog. Na jedné straně jsem mohl být polichocen tím, že můj blog s článkem "Hlas lidu - hlas Boží?" byl otevřen víc než 1300krát. Dnes jsem se teprve dostal k tomu, abych si přečetl jaké sprosťárny tam napsal pán, který se přezdívá "Honvéd".

Je mi smutno z toho, kolik zloby a fanatismu je v lidech, kteří se pokládají za "ochránce pravé víry". Zajímalo by mě, čím se tito lidé živí, když mají tolik času, aby psali stále dokola podobné věci.

Je vidět, že Signály zřejmě nejsou prostorem k nerušené a korektní diskusi, o kterou se mnozí přispěvatelé pokoušejí. Není to chyba Signálů, je to jenom normální obraz mediálního světa: Pouze to, co je provokativní, zaujme. A nejde tolik o obsah, ale o to, "na které je kdo straně", ať už skutečně nebo domněle.

Naštěstí začíná za pár hodin další měsíc, takže i tento můj příspěvek se rychle přesune do archívu. A je to dobře.... Je to jen vylívání si srdce.

Chtěl bych poděkovat všem, kterým jde o poctivou diskusi, i těm, kteří se nebojí mít svůj názor a jsou ochotni "jít s kůží na trh".

Přál bych si, abychom měli v ČR aspoň jedno solidní periodikum, kde bude připuštěna diskuse, jenže jak to udělat, aby nedopadla tak, jak dopadají diskuse na Signálech? - Snad jediné řešení: dohodnout se na nějaké kultuře, kterou by byli ochotni dodržovat všichni.

Možná se tím zbytečně trápím, protože nechápu - nebo přesněji nechci pochopit, že postmoderní člověk bezproblémově převléká své identity, a tím víc, když jsou to identity virtuální.

Tato "přestřelka" v Signálech je opět povzbuzením k tomu, abych si připomenul slova dona Boska: "Buď veselý, čiň dobro a nech vrabce štěbetat!"

Zobrazeno 2522×

Komentáře

Johan

Ale žádost o omluvu samozřejmě trvá, nazývat mne výrazem pro fotbalové chuligány nebudete, OTČE.

pmichal

Vzhledem k tomu, že se zde rozbouřila debata, která sice souvisí s osobnostmi a postoji diskutujících, ale už ne s původním příspěvkem, pozastavuji diskusi a nevím, proč by měl můj blog dloužit jako prostor k ventilování názorů různých proudů v církvi na sebe navzájem.

Zobrazit 62 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio